Reform répatorta az esős napokra
Az egyik kedvenc tortámat hoztam el nektek ezen az esős napon. Egyszerű elkészíteni, az alapanyagok szintén minden háztartásban fellelhetők (jó, talán a mascarpone kivételével).
Próbáljátok ki, ígérem, nem fogtok csalódni benne!
Hozzávalók a tésztához:
- 3 ek. zabliszt
- 3 ek. graham liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék dió (durvára törve)
- 1 csipet só
- 5 ek. édesítőszer
- 1 tk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
- 4 kis db sárgarépa lereszelve
- 2 db tojás
- 3 ek. kókuszolaj (folyékony állapotban)
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- fél citrom leve
- 1 tk. vanília aroma
- édesítőszer (ízlés szerint)
- fél pohár 12%-os tejföl (elhagyható)
Elkészítés:
- A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A liszteket egy keverőtálba mérjük, majd hozzáadunk minden száraz hozzávalót (diót, sót, édesítőt, sütőport stb.)
- A tojásokat picit felverjük, majd jól összekeverjük a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal és hozzáadjuk a répát is.
- Az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe, és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy pici vízzel javíthatunk rajta. A piskótatésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
- Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük és 170 °C-on 45 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
- Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét az édesítőszerrel, pár csepp citromlével, vanília aromával és a tejföllel egyneművé keverjük, majd pár percre hűtőbe tesszük. A krém elkészítésének számos variációja lehetséges, mindenkinek a fantáziájára bízom! :) Nálunk egyelőre ez az alap verzió vált be.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel ízesítjük (elhagyható).
Tápanyagtartalom 10 szelet esetén
1 szelet:
Energia: 194 kcal
Fehérje: 3,8g
Zsír: 16,7g
Szénhidrát: 6,7g