Pizza.. egy kicsit másképp
Ki ne szeretné a pizzát?!
Íme, egy szénhidrátszegényebb változat. Nem igényel sok előkészületet, sütéssel együtt max. 40 perc alatt kész van és nem utolsósorban laktató is! A feltétet saját ízlésünk szerint változtathatjuk, minden csak fantázia kérdése. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók a „tésztához”:
- 250g túró
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 kk. kókuszolaj /vagy étolaj, olívaolaj
- 2 ek. mandulaliszt (elhagyható)
Feltét:
- pizzakrém (de lehet házi készítésű is, én most siettem)
- 1 doboz tonhal konzerv (185g)
- 2 marék spenót
- 1 paradicsom
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1. A „tészta” alapjait egy turmixba teszem, és addig keverem, amíg egynemű nem lesz. Mandulalisztet csak azért tettem bele, hogy felszívja a nedvességet, amit a túró kiad magából. Akár el is hagyható.
2. A „tésztát” egy sütőpapírral bélelt 22 cm Ø csatos tortaformába öntöm. Szépen elegyengetem a formában.
3. Előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sütöm.
4. Kiveszem, ráteszem a feltétet, majd visszateszem a sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul.
Nem kell megijedni, ha puha alapot kapunk. Mivel nincs benne liszt, ezért nem is lesz pizzatészta-keménységű. Ennek ellenére finom és laktató is egyben. Vacsorára is bátran lehet fogyasztani.
Tápanyagtartalom
egész pizza:
Energia: 1077 kcal
Fehérje: 118,6 g
Zsír: 52,4 g
Szénhidrát: 26 g
1 szelet, ha 4 felé osztjuk:
Energia: 269 kcal
Fehérje: 29,7g
Zsír: 13,1g
Szénhidrát: 6,5g